Nyári virágok

rózsa
rózsa

Itt a június, és mindenfelé virágoznak a nyári virágok. A tegnap délutáni sétám során gyorsan le is fényképeztem őket. Nagyon tetszenek a színek, az illatokról nem is beszélve. Azért teszem ki ide ezeket a képeket, hogy inspiráljanak bennünket, esztétikát hozzanak a mindennapokba, és hogy kicsit levegyék a figyelmünket a hétköznapok kuszaságáról. 

nyári virágok
nyári virágok
babarózsa
babarózsa

Ezek a babarózsák egy sétányt szegélyeznek. Terebélyes bokraikon százszámra nyílanak a rózsaszínes – narancssárgás virágok. Halvány, meleg színükkel már messziről vonzzák a tekintetet, és hihetetlen lágyságot, nyugalmat árasztanak. A nyári virágok közül talán a legérdekesebb és legsokszínűbb a rózsa. Ezeket akár a balkonon is lehet nevelgetni egy mélyebb cserépben.

sárga virág
sárga virág
virágbokor
virágbokor

Ezek a sárga virágok sűrű bokorként nőnek a parkban. Egy – másfél méter magasra nyúlnak, és a hosszú szárak telis tele vannak a citromsárga virágokkal. Az üde sárga és zöld színek rendkívüli frissességet árasztanak, egyben az igazi nyári meleg idő hangulatát idézik.

harmatcseppek
harmatcseppek

Ez a sötétebb, bordó színű borbolya szintén cserjeként nő a parkban. A viaszos levelein még ott voltak a hajnali eső cseppjei, amiken csillogott a fény. A világoszöld pázsit előtt markánsan kiemelkedik ez a borbolya bokor a környezetből. Érdemes vele is számolni egy udvaron.

Be the first to comment

Érdekes volt a bejegyzés? Mondd el a véleményedet!